Weer twee belangrijke verdachten van moord op Djindjic opgepakt

De Servische politie heeft maandag Dragan Ninkovic en Zoran Vukojevic opgepakt, twee belangrijke figuren binnen de misdaadbende Zemun die ervan wordt verdacht de moord op de Servische premier Zoran Djindjic te hebben georganiseerd. Ninkovic, leider van een Servisch drugskartel, en Vukojevic, een voormalig politieagent die het criminele pad insloeg, boden weerstand bij hun arrestatie en probeerden te ontsnappen.

AP Ned

In de villa van de eveneens opgepakte Servische popster Ceca, weduwe van de beruchte krijgsheer Arkan, vond de politie in een verborgen bunker wapens. Meer dan twintig revolvers en geweren, munitie, geluiddempers voor machinegeweren, tientallen knuppels en handboeien en 86 andere stukken militaire uitrusting zonder vergunning werden in beslag genomen.

In totaal zijn nu bijna 400 mensen opgepakt in het kader van het onderzoek naar de moord. Doordat de noodtoestand is uitgeroepen kan de politie hen dertig dagen in voorarrest houden. Vier arrestanten hebben zich volgens de regering inmiddels bereid verklaard om te getuigen in ruil voor extra bescherming. De leiders van de bende, Milorad 'Legija' Lukovic, Dusan Spasojevic en Dejan Milenkovic, zijn nog voortvluchtig.