Drie Franse politieagenten omgekomen bij achtervolging

Bij de achtervolging van twee dieven door Parijse voorsteden zijn maandagavond drie politieagenten omgekomen en is een vierde zwaar gewond geraakt. De agenten moesten volgens de Franse overheid voor een pizzaleverancier uitwijken en knalden daarbij tegen een boom, waarna de politiewagen in brand vloog.

Belga

Drie agenten van 32, 30 en 26 jaar oud werden in de auto verbrand. De vierde politieman kon nog uit de wagen gehaald worden door mensen die het ongeval in Clichy aan de brug over de Seine zagen gebeuren. Met zware brandwonden werd de agent naar een ziekenhuis gebracht.

De vermeende dieven, van wie de ene volgens de eerste gegevens op een motorfiets en de andere op een scooter reed, konden in eerste instantie ontsnappen, maar één van hen werd maandagnacht toch opgepakt. De andere is geïdentificeerd, maar nog niet ingerekend, deelden de autoriteiten mee.

Minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy begaf zich 's nachts naar de plaats van het ongeval. De Franse president Jacques Chirac zei in Parijs dat hij diep getroffen was en betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden.