Gerecht bevestigt nieuw onderzoek Telepolis

Het Antwerps parket bevestigt dinsdag dat er een onderzoek loopt naar sjoemelpraktijken bij de stedelijke vzw Telepolis, waar sp.a-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Patrick Janssens voorzitter van is.

Belga

Maandagavond in de gemeenteraad zei Janssens dat hij nog meer op zoek zou gaan naar zaken in de stadsadministratie die het daglicht schuwen en dat hij het gerecht dinsdag nog enkele documenten zou voorleggen. Janssens had het onder meer over vreemde aankopen of bestellingen, door Telepolis, van een GPS-systeem en een satelliettelefoon voor een zeilboot. Eerder was er sprake van vermeende gelijksoortige aankopen, door adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove -een verwoed zeiler- via de vzw Haven en Vaartinitiatie.

Woordvoerder Jan Poels van het Antwerpse parket bevestigt dinsdag dat er inderdaad reeds enige tijd een opsporingsonderzoek loopt naar vreemde aankopen of bestellingen door de vzw Telepolis. "Het onderzoek kwam gisteren (maandag) wel in een stroomversnelling", zegt Poels. In deze zaak is echter nog geen onderzoeksrechter aangesteld. De zaak wordt dus op het niveau van het parket uitgezocht.

Naast dit opsporingsonderzoek lopen er, in verband met de Antwerpse stadsfinanciën, nog twee gerechtelijke onderzoeken: dat naar de contracten met publiciteitsfirma JC Decaux en dat naar het misbruik van Visa-kaarten.