Politie Nevele onderschept transport van 720 kilo cannabis

De lokale politie van Nevele heeft zaterdag omstreeks 23.15 uur een cannabistransport onderschept nabij de afrit van de E40. Twee mannen van Nederlandse nationaliteit waren bezig 720 kilo hasj en weed in een Nederlandse vrachtwagen te laden. De twee zijn aangehouden en bekennen twee eerdere transporten, zo meldt het Gentse parket.

Belga

De ontdekking werd gedaan door een patrouille die de vrachtwagen en een bestelwagen opmerkte op een afgelegen plek dicht bij de afrit. Bij controle bleek dat de twee dozen en sportzakken met cannabisproducten in de vrachtwagen aan het laden waren. Het ging om 410 kilo hasj en 310 kilo weed. Die zouden zo'n 150.000 euro waard zijn.

De twee mannen, geboren in 1978 en 1980 en allebei afkomstig uit de streek van Breda, zijn zondag voor de onderzoeksrechter geleid, die hun aanhouding heeft bevolen. Volgens de twee waren de drugs bestemd voor Groot-Brittannië, en was dit al het derde transport dat op die manier werd georganiseerd. De twee vorige transporten zouden wel kleiner geweest zijn.