"Prostitutie van Antwerpen naar Charleroi verschoven"

Charleroi is het slachtoffer geworden van de jacht op de prostitutie in Antwerpen, zegt het parket van de Henegouwse stad. Het parket verwijst onder meer naar de aanhouding vorige week in Charleroi van twee hoerenmadammen en een Bulgaarse mensensmokkelaar, die alledrie in Antwerpen wonen, om te stellen dat de prostitutie zich verplaatst heeft.

Belga

De strijd tegen de mensenhandel, die vooral het prostitutiemilieu bevoorraadt, is opgevoerd in de stad aan de Samber, benadrukt het parket. Met als gevolg dat sinds maart 2002 een 20-tal mandaten werden uitgevaardigd voor de aanhouding van mensen die jonge vrouwen uit Oost-Europa of Afrika in de prostitutie uitbuiten. Voorts werden verscheidene prostitutiebars gesloten en werden maatregelen getroffen om de raamprostitutie in te dijken.

Een positief effect van het strengere beleid is volgens het parket dat slachtoffers van misbruiken gemakkelijker naar de politie stappen. Aan deze vrouwen worden oplossingen voorgesteld om in het land te kunnen blijven en hun lot te verbeteren.

Desondanks stelde het parket een toename van de prostitutie vast op de parkings langs de autowegen in Heppignies en bij Fleurus. De strijd tegen de mensenhandel begon met de sluiting van bar la Sirène in maart 2002. In verband met deze sluiting werden vijf mensen aangehouden. Vier van de vijf beklaagden werden tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld door de correctionele rechtbank van Charleroi. De vijfde kreeg twee jaar cel.