Tavernier: "Agalev staat achter Dua over nachtvluchten"

Agalev staat ook op het federale vlak volledig achter zijn Vlaamse minister van Leefmilieu Vera Dua in het dossier rond de nachtvluchten. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid, Jef Tavernier, zondag laten weten.

Belga

BR>

Minister Dua had woensdag in het Vlaams parlement aangekondigd dat ze met het dossier over de nachtvluchten weer naar het Overlegcomité tussen de federale staat en de gewesten stapt. Volgens Dua talmt federaal minister van Mobiliteit Isabelle Durant (Ecolo) te lang met het uitvoeren van het akkoord over de nachtvluchten dat op 24 januari in het Overlegcomité werd bereikt.

Op federaal niveau, in de kamercommissie Infrastructuur, werd Durant door Agalev op het eerste zicht meer gespaard, maar dat is niet zo, onderstreepte Tavernier. "Ook op federaal vlak steunt Agalev ten volle de vraag van minister Dua om het akkoord over de nachtvluchten uit te voeren. En dan heb ik het niet alleen over de spreiding van de nachtvluchten, maar ook over de afgesproken vliegtuigarme nacht in het weekeinde".

Tavernier wil dat er deze week nog een oplossing komt voor het dossier en dat er voorstellen worden gedaan over het geheel van het akkoord van 24 januari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer