VLD begrijpt sp.a-bokkensprongen niet meer

De "sp.a-bokkesprongen" in Antwerpen worden voor de VLD stilaan onbegrijpelijk. Zo stelden de Vlaamse Liberalen en Democraten zondagnamiddag.

Belga

BR> "Vrijdag 14 maart heette het nog dat Patrick Janssens het burgemeesterschap doorschoof naar de VLD. Hij werd in die stelling bijgetreden door Antwerps sp.a-voorzitter Robert Voorhamme."

"Ze vroegen zelfs dat de VLD meteen een kandidaat naar voor zouden schuiven", aldus de VLD. Zaterdag 15 maart bevestigde hij die stelling in De Morgen. Voor de partij zijn de bezwaren van de sp.a drogredenen. Het benoemen van een burgermeester buiten de raad is perfect legaal. Deze optie is in de wet voorzien. Bovendien gelden in Antwerpen uitzonderlijke omstandigheden.

In tegenstelling tot de andere meerderheidspartijen - CD&V, Agalev en de VLD zelf - wil de sp.a in de feiten geen snelle oplossing van de Antwerpse bestuurscrisis. De sp.a speelt een spelletje en verspeelt kostbare tijd, aldus nog de VLD, die zich afvraagt of de partij de ernst van de situatie niet inziet dan wel pleinvrees heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer