Coveliers I komt eraan

De 56-jarige Hugo Coveliers krijgt van de VLD de opdracht een nieuw schepencollege te vormen. Als hij slaagt, mag Coveliers zich de opvolger van Leona Detiège noemen. Zo zou Antwerpen voor het eerst sinds 1921 weer een liberale burgervader krijgen.

ghouben

De keuze voor Hugo Coveliers is opvallend.Want hij zit momenteel niet eens in de gemeenteraad. De huidige fractievoorzitter in de Kamer start vanaf vandaag de onderhandelingen met SP.A, Agalev en CD&V. Hij legt direct een nota op tafel die mee de politieke crisis in Antwerpen moet oplossen.

De keuze voor Coveliers kan wel voor ingrijpende veranderingen zorgen bij de VLD. De vraag is of de liberalen naast de burgemeester ook nog de havenschepen kunnen opeisen. Hierdoor dreigt de politieke toekomst van Leo Delwaide in het gedrang te komen. Ook veiligheidsschepen Dirk Grootjans oppert openlijk zijn twijfel over een verdere aanwezigheid in het schepencollege, nu de VLD zijn veiligheidsspecialist in Antwerpen uitspeelt.

Hugo Coveliers, die in Antwerpen de wijken doorkruist als protector Lex, zit dus niet in de gemeenteraad. Wel zijn zoon Hans. Als burgemeester hoeft Coveliers geen lid te zijn de gemeenteraad. Opvallend is wel dat ontwerp van het nieuwe gemeentedecreet de er op aandringt dat burgemeester enkel raad kan komen. De constructie die de VLD voorstelt, willen ze juist opdoeken.

Coveliers krijgt dus vertrouwen van de VLD- hem recentelijk nog als lijsttrekker voor in de provincie Antwerpen, ten voordele van Mechelaar Bart Somers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer