Pilote en jongen van 14 komen om in helicrash

Een 46-jarige vrouwelijke piloot en haar 14-jarige buurjongen zijn zaterdag in Borgloon om het leven gekomen bij een helikoptercrash. Na een luchtdoop ging het mis bij de landing. Het toestel begon te tollen en stortte neer. Familieleden van de jongen zagen het ongeval gebeuren.

Marij Wyers

BR>

De helikopter, een tweezitter van het type Robinson 22, was gehuurd door de 46-jarige Sonja Winsels uit Borgloon, een gebrevetteerde pilote met ruim tien jaar vliegervaring. Ze was opgestegen op de helihaven van Paramount Helicopters in Diest. In Kerniel bij Borgloon ging ze haar 14-jarige buurjongen Pieter Zegers oppikken voor een korte luchtdoop.

Omstreeks 14.15 uur maakte de helikopter aanstalten om te landen op een terrein in de Begijnenstraat in Kerniel, eigendom van de pilote en haar man. Op dat ogenblik stond er een vrij stevige wind. Op het terrein, een oude plantage waar de fruitbomen al waren gerooid, lagen nog losliggend snoeihout en resten van afgezaagde boomstammen. Het toestel daalde tot op twee meter van de grond, steeg dan opnieuw, begon te tollen en stortte enkele tientallen meters verder neer in een tuin. Mogelijk is door de luchtverplaatsing bij het landen een stuk hout opgezogen en in de rotor terechtgekomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer