Koken met Steve

Steve Stevaert achter de kookpotten. Het mag eigenlijk geen verbazing wekken. Voor hij Hasselts beroemdste ex-cafébaas annex burgemeester annex minister werd, droomde Steve van een loopbaan als chef-kok.

Kdejager

BR> Zijn koksopleiding rendeert voorlopig alleen en veeleer sporadisch in de eigen keuken. Misschien kan zijn boek

Koken met Steve

daar verandering in brengen.

Steve Stevaert blijft uiteraard een politicus. De politiek heeft er zelfs voor gezorgd dat dit kookboek er kwam. Hoezo? “Als het etenstijd is, wil ik graag wat op het bord, maar wanneer ik lang vergaderde met Johan Vande Lanotte, kwam dat er bijna nooit van. Hij vergat namelijk nogal eens te eten. Op een bepaald moment, toen ik weer eens over culinaire geneugten begon, riep hij: Schrijf dan een kookboek! En dat heb ik gedaan. Ik weet het, er zijn duizend en één redenen om het niet te doen en maar eentje om het wel te doen: het is plezant.”

De recepten die Steve Stevaert in zijn boek klaarstoomt, zijn zeer toegankelijk en zonder overdaad aan ingrediënten. Stevaert: “Geen fonds die twaalf uur moeten trekken, of torentjes van dit op bedjes van dat.”Alle gerechten heeft hij zelf al eens bereid.

De oorsprong van de barbecue, de geschiedenis van de kookkunst, het biefstuksocialisme...

Als u dit boek achter de kiezen hebt, weet u er alles van. Er zit ook een portie filosofie in verwerkt, zoals: “Wie kookt en eet, doet veel meer dan zich voeden. Eten is voor mensen ook een sociale noodzaak. Voedsel biedt de mens de gelegenheid te delen, te verdelen en te schenken. Wie samen eet, is niet bang voor elkaar.”

Een drukbezet man als Stevaert schrijft zo’n boek natuurlijk niet alleen. Dirk De Prins en Jan De Zutter stonden mee achter het fornuis. We stellen in primeur twee receptjes uit het boek voor.

Koken met Steve

, Steve Stevaert (BMP, 176 blz 17,50 euro. Verschijning: april)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer