"Oorlog binnen 7 tot 10 dagen"

De Koeweitse minister van Informatie Sheikh Ahmed Fahed al-Sabah heeft zondagavond laat gezegd dat de Amerikaanse aanval op Irak er wellicht binnen 7 tot 10 dagen komt. Tijdens een persconferentie zei de minister wel dat hij zijn mening enkel baseerde op de laatste politieke ontwikkelingen en niet op enige geheime informatie.

Belga

BR>

"Ik denk dat de oorlog erg dichtbij is. Het is een gevoel en een opinie als minister van Informatie. Het is niet gebaseerd op interne informatie. Dit is enkel een politieke visie. Ik denk dat het binnen 7 tot 10 dagen oorlog is", verklaarde Sheikh Ahmed Fahed.

Ondertussen hebben de Verenigde Staten en Groot-Brittannië meer dan 150.000 soldaten in Koeweit ontplooid. De soldaten zijn klaar voor een aanval op Irak als alle diplomatieke initiatieven falen om Irak te ontwapenen. In de hele regio zijn al zijn zo'n 250.000 militairen aanwezig.

Volgens de Koeweitse minister is het vertrek van Saddam Hoessein de enige mogelijkheid voor Irak om een oorlog te vermijden. Dat hadden eerder ook al de Verenigde Arabische Emiraten voorgesteld. Maar langs de andere kant benadrukte de minister dat er nog altijd informatie komt uit Irak over zijn massavernietigingswapens. En het was een positief teken dat Irak doorgaat met de vernietiging van de al-Samoud-raketten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer