Beysen wil schaduw-gemeenteraad

Niemand van het huidige Antwerpse schepencollege mag in de toekomst nog een bestuursmandaat opnemen, ook niet Leo Delwaide. Dat vindt Ward Beysen, voorzitter van het Liberaal Appel en gewezen VLD-fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad. Hij wil een schaduw-gemeenteraad en -college oprichten waarvoor hij kandidaat schaduw-burgemeester is.

Belga

Beysen zei dat vrijdag bij de voorstelling van de lijsttrekkers van het Liberaal Appel. Hij vindt het spelletje dat de nationale partijvoorzitters momenteel opvoeren "schrijnend" en stelt dat de partijen die verantwoordelijk zijn voor de huidige moeilijkheden nu de stal zelf maar moeten uitmesten.

Een nieuwe coalitie zonder de groenen kan volgens Beysen niet omdat die geen meerderheid meer heeft. Wel moet de leider van de onderhandelingen dringend een gesprek met de oppositie - het Vlaams Blok - op de agenda plaatsen.

Voor het Liberaal Appel moet er een complete, externe doorlichting komen van de gehele stedelijke administratie, met inbegrip van de talrijke stedelijke vzw's.