Real en Juventus moeten laatste speeldag afwachten

Juventus Turijn en ook titelverdediger Real Madrid moeten de zesde en laatste speeldag in de tweede fase van de Champions League afwachten om zeker te zijn van kwalificatie voor de kwartfinales.

Belga

In Groep C won Real Madrid woensdag met 3-1 van AC Milaan. Borussia Dortmund behield echter de aansluiting door Lokomotiv Moskou met 3-0 te verslaan. AC Milaan, dat al zeker was van de eerste plaats in de groep, telt nog steeds twaalf punten. Real volgt met 8 punten, Borussia met 7. Lokomotiv is laatste met 1 punt.

Volgende week dinsdag gaat Dortmund op bezoek bij AC Milaan. Real Madrid verdedigt zijn tweede plaats in Moskou.

Juventus won in groep D met 3-2 van Deportivo La Coruna. Manchester United speelde 1-1 gelijk tegen FC Bazel. Ook Manchester United was al zeker van de groepszege. Het telt nu 13 punten. Juventus staat met 7 punten achter de naam. Deportivo en Bazel verzamelden beiden 4 punten.

Juventus is wel al zo goed als zeker van de tweede plaats in groep D. Alleen als het volgende week dinsdag in Bazel een bijzonder zware nederlaag zou leiden (Juventus won de heenwedstrijd met 4-0) en Deportivo wint niet van Manchester kunnen ze de kwalificatie nog missen. Deportivo is zeker uitgeschakeld, zelfs als het op de laatste speeldag thuis wint van Manchester.

Als Deportivo en Bazel beiden hun laatste wedstrijd winnen, tellen ze net als Juventus zeven punten. In dat geval tellen de onderlinge confrontaties (de punten tegen Manchester vallen weg) en zou Juventus geplaatst zijn, Bazel derde en Deportivo laatste zijn in de groep.