Belgische toproeiers testen zondag in Seneffe

Zondag 16 maart blaast bondscoach Dirk Crois in Seneffe verzamelen voor alle Belgische toproeiers, die dit seizoen naar een WK-ticket lonken.

Belga

De 31e editie van het internationaal Rivierenhoofd in Seneffe biedt Crois de gelegenheid om zijn kandidaat-internationals in de voormiddagraces tegen elkaar uit te spelen in de skiff. Na de middag vormt Crois aan de hand van de resultaten en vorige testen een aantal vierriemen.

Bij de vrouwen is de deelname van Irja Ven, de kersverse wereldkampioene indoor, twijfelachtig. Ze keerde terug uit Boston met een bronchitis en is onvoldoende hersteld om haar kansen voluit te verdedigen. Wel aanwezig zijn de Antwerpse beloftes Leen Blondelle en Evy Geentjens, die wellicht zullen strijden voor het skiffgoud.

Arnaud Duchesne, Stijn Smulders, Wouter Vanderfraenen en Justin Gevaert, de vier WK 2002-roeiers, mogen zich in hun skiffrace niet alleen opmaken voor een felle onderlinge strijd, zij krijgen met Tim Maeyens en Christophe Raes, het Brugs-Gents tweetal dat vorig jaar de finale van het WK voor -23-jarigen roeide, ook nog twee beloftevolle tegenstanders.

Voor de eenendertigste Rivierenhoofd melden zich driehonderdnegentig roeiers en roeisters in 200 boten uit vier landen. Zij leggen hun 6 kilometer lange race in korte boottypes af vanaf 11 uur in de voormiddag en komen vier uur later het kanaal op in de lange boottypes. De start ligt op vier kilometer van het hellend vlak van Ronquières, de aankomst zes kilometer verder aan het sportcentrum La Marlette.