Kristine De Mulder nieuwe directeur-generaal Europalia

Kristine De Mulder wordt de nieuwe directeur-generaal van de Stichting Europalia. Ze vervangt Luc Stainer, die woensdag zijn vertrek aankondigde en sinds 1996 aan het hoofd van de stichting stond.

Belga

De Mulder is binnenhuisarchitecte en licenciate Kunstgeschiedenis en Archeologie van de VUB waar ze tot 1984 assistente was. Ze begon haar loopbaan 25 jaar geleden bij Europalia als adjunct tentoonstellingen bij Robert de Smet. Na een carrière bij AXA - Royale Belge dat ze eind 1999 verliet als verantwoordelijke interne en externe communicatie van de groep in België, keerde ze terug naar de culturele sector en werkte o.a. als adviseur voor Brugge 2002 en het Filmmuseum. Sinds 2002 vervangt De Mulder Anne Mommens als verantwoordelijke voor de tentoonstellingen van Europalia, een functie die ze ook na haar aanstelling als directeur-generaal zal blijven vervullen.

Kristine De Mulder is nu, samen met de commissaris-generaal Patrick Nothomb en de hele ploeg van Europalia, bezig met de voorbereiding van de volgende editie die aan Italië gewijd is en officieel opent op 1 oktober.