Crisis Antwerpen: "Oude wijn in nieuwe zakken"

Het ontslag van de Antwerpse schepenen is volgens de Antwerpse N-VA niets anders dan een politiek manoeuvre. Dat de onslagnemende schepenen in een nieuwe coalitie zouden kunnen terugkeren, is volgens Luk Lemmens, de enige N-VA'er in de Antwerpse gemeenteraad en het enige oppositielid naast het Vlaams Blok, een operatie "oude wijn in nieuwe zakken". "Het signaal dat met het onslag gegeven werd, lijkt uit te draaien op een simpele time-out," aldus Lemmens. Volgens hem is het ongeoorloofd om "schepenen die in opspraak zijn gekomen, terug in het veld te sturen."

Belga

De hele operatie leidt volgens Lemmens de aandacht af van de echte problemen. Het NV-A pleit dan ook dat de meerderheid zich buigt over een krachtdadig bestuur, waarbij "de misbruiken in het doolhof van de stedelijke vzw's, een transparant management van stadsdiensten en doeltreffende financiële controlediensten" op het programma staan.

Lemmens wil alsnog niet ingaan op de "uitgestoken hand" van het Vlaams Blok, want dat is volgens het N-VA-gemeenteraadslid "niet aan de orde". Luk Lemmens wil ook niet in de huidige Antwerpse meerderheid stappen, mocht men hem dat vragen. "De meerderheidspartijen moeten zich eerst bezinnen over wat er inhoudelijk moet gebeuren," aldus Lemmens.