Van Peel wil sterkste mensen sp.a en VLD

Voor ontslagnemend CD&V-schepen Marc Van Peel moeten de grootse Antwerpse meerderheidspartijen sp.a en VLD hun "sterkste mensen in het college zetten. Patrick Janssens en Ludo Van Campenhout moeten hun verantwoordelijkheid nemen," aldus Van Peel.

Belga

Van Peel vindt dat het schepencollege te veel invloed ondervond van buitenaf. "Er moesten altijd wel voorzitters of andere sterke figuren in de werking van het college tussenkomen," stelt Van Peel. "De CD&V heeft van bij het begin sterke figuren in het college gezet, het wordt nu tijd dat VLD en sp.a dat ook doen," aldus Van Peel. Van Peel vindt alvast dat men "ernstig moet redeneren" over de positie van burgemeester Leona Detiège. Een eventuele uitsluiting van Agalev uit de meerderheid, is volgens Van Peel rekenkundig onmogelijk: zonder de groenen hebben sp.a, CD&V en VLD 27 op 55 zetels.

Van Campenhout liet donderdagmorgen al uitschijnen dat hij niet noodzakelijk in een college moet stappen. De VLD is volgens Van Campenhout best bereid om met de schepenen die nu ontslag namen door te gaan.