Fraude Antwerpen: reacties De Gucht en De Clerck

VLD-voorzitter Karel De Gucht heeft niet moeten aandringen op het ontslag van de vier VLD-schepenen in Antwerpen. Volgens De Gucht moeten de andere coalitiepartners zelf uitmaken of hun schepenen eveneens aftreden. CD&V-voorzitter Stefaan De Clerck wil snel overleg met de betrokken partijvoorzitters, zo meldden beide partijvoorzitters op de VRT-radio.

Belga

"De vier collega's realiseerden zich perfect dat zij in de gegeven omstandigheden niet meer konden blijven functioneren, dat het politiek onmogelijk werd om nog aan politiek te doen. Dus hebben zij, denk ik, de juiste beslissing genomen, namelijk hun mandaat ter beschikking te stellen, en het is dan aan de gemeenteraad om een nieuw schepencollege aan te duiden".

Voor Stefaan De Clerck betekent het ontslag van de VLD-schepenen alsvast niet automatisch dat ook de CD&V-schepenen ontslag moeten nemen. "Ik denk dat er vanuit CD&V nu maar één signaal kan komen. Dat is dat de partijen die deel uitmaken van de meerderheid in Antwerpen, de lokale mensen, maar ook de nationale voorzitters, onmiddellijk aan de tafel moeten zitten om te kijken hoe we uit dat moeras zo vlug als mogelijk weg kunnen en opnieuw het gezag herstellen in Antwerpen", aldus De Clerck, volgens wie het nu vooral zaak is zo snel mogelijk het gezag te herstellen in Antwerpen.