"Minister Durant is onbekwaam en onbetrouwbaar"

Het is niet zeker dat het akkoord over de nachtvluchten nog voor de verkiezingen kan worden uitgevoerd. Dat heeft minister van mobiliteit Isabelle Durant in de Kamer verklaard.

Belga

Daar reageerden zowel de oppositie als de meerderheidspartijen sp.a en VLD ontsteld over de houding van de Ecolo-minister. Durant weigerde tot drie maal toe te antwoorden op de vraag van VLD'er Willy Cortois of ze het akkoord loyaal wil uitvoeren. Hans Bonte (sp.a) verweet de minister niet enkel onbekwaam, maar ook onbetrouwbaar te zijn.

Op 24 januari raakten de verschillende regeringen het op het overlegcomité eens om af te stappen van de concentratie van de nachtvluchten boven de noordrand van Brussel. De vluchten zouden meer gespreid worden en ook Brussel-stad en het oosten van de hoofdstad aandoen. Durant is niet meteen de grootste voorstander van dat akkoord.

Zowel de CD&V, N-VA, de VLD als de sp.a besloten uit het antwoord van Durant dat het Ecolo-regeringslid helemaal niet van plan is het akkoord uit te voeren. Een boze VLD'er Willy Cortois stelde tot drie keer toe de vraag of de minister het akkoord loyaal wil uitvoeren, maar Durant antwoordde niet.