Dilsen: Politie zit verdachte in gestolen auto achterna

Een verdachte in een gestolen auto in Dilsen-Stokkem is woensdagochtend op het nippertje uit handen van de politie gebleven. Dankzij alerte meldingen van inwoners kon de lokale politie Maasland meteen optreden. Gisteren in de vroege ochtend werd een verdacht persoon opgemerkt aan het kruispunt in Rotem.

ghouben

De getuige kon een goede beschrijving geven van de persoon, ook de nummerplaat en auto werd genoteerd.Even later werd in de buurt, in de Kempenstraat in Rotem, ingebroken in café De Kommel. Het raam van de voordeur werd ingegooid.

De politie zette vrijwel onmiddelijk de achtervolging in. De chauffeur liet de auto, een Alfa Romeo, achter op de Rijksweg en vluchtte te voet. De Alfa was in februari gestolen in Lanaken. De dader had intussen de nummerplaat nog eens veranderd, het genoteerde kenteken hing er niet meer op. Diezelfde ochtend probeerden onbekenden een Ford Fiesta te stelen in Elen, maar dat mislukte.Wel is een Opel Kadett gejat op de Rijksweg in Dilsen-Stokkem. Mogelijk heeft de verdachte die auto gestolen om verder te vluchten. De lokale politie Maasland zet het onderzoek voort.