Zaalvoetbal: Lommel zoekt vanavond eerherstel

Antwerpen, samen met Action 21 Charleroi al zeker van de eindronde, liep zijn derde nederlaag van het seizoen op bij Kickers Charleroi, dat zich als grootste concurrent van Minicup Lommel voor de play-offs ontpopt. Eén troost voor de Noord- Limburgers: Edegem diende inmiddels officiëel klacht in tegen Kickers dat een niet-gekwalificeerde speler opstelde tijdens hun inhaalwedstrijd en op termijn dus drie punten gaat verliezen.

ghouben

Onderaan noteren we de verrassende winst van Affligem. Hierdoor halen Rekem en Leopoldsburg weining baat uit hun puntengewin. De situatie van het Limburgs trio Rekem- Leopoldsburg-Hasselt blijft benard.

Leopoldsburg sleurt Hasselt in zijn val mee. Gezien het programma van de hoofdstedelingen zal het niet lang meer duren of Hasselt krijgt de rode lantaarn toegeschoven.Rekem en Leopoldsburg zullen dan moeten uitmaken wie de tweede rechtstreekse dalersplaats krijgt en wie voor het behoud moet testen. Het onderling duel op 28 maart zou wel eens bepalend kunnen worden.

In het teken van de play-offs verstevigde Koersel zijn gunstige uitgangspositie tegenover gebuur Minicup Lommel, dat één van zijn mindere wedstrijden neerzette. Wil Lommel zich maandagavond (19u30) tegen ST Rekem kwalificeren voor de halve finale van de beker van België dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

“Ik ben serieus ontgoocheld over de mentaliteit van sommige spelers,” zucht coach Rudi Put. “Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. Nochtans heb ik een week lang gehamerd op het belang van deze derby, maar blijkbaar heb ik voor de muren gepraat. Koersel viel terug op een goede organisatie en counterde gevat.Wij waren te statisch om hierop te anticiperen.Ondanks de nederlaag blijven we uitzicht houden op de play-offs. We moeten vanaf nu naar ons eigen kijken. Zo snel mogelijk de knop omdraaien en terug het niveau halen van vorige week in Antwerpen. Hopelijk al in het bekerduel tegen Rekem.”

Bij Koersel alleen maar lachende gezichten. “Dit was de beste wedstrijd van het seizoen,” glunderde marathonman Bart Michiels. “We voelden het woensdag op de training al.We zijn weer één team. Enkel de afwerking liet nog wat te wensen over. Voor Koersel is dit de maand van de waarheid met wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten als Lommel, Kickers Charleroi en Borgerhout. De eerste opdracht was een succes. Nu de volgende nog.”

Tussendoor is er nog een bekerintermezzo bij derdeklasser Koninksem. “Indien we daar geconcentreerd blijven, mag dat geen probleem vormen.”