Er is leven na de dood voor Lommel

Is er dan toch leven na de dood? Of was de 1-2-zege op het veld van Westerlo, de eerste uitzege van het seizoen en de derde overwinning in één week tijd (!), zaterdagavond niet meer dan een laatste stuiptrekking van een stervende? Om een dreigende vereffening én degradatie naar derde nationale te vermijden, moet Lommel SK tenslotte vóór donderdag 1,3 miljoen euro op tafel kunnen leggen. Voorzitter Roger Wijckmans blijft alvast in een mirakel geloven en sprak de spelersgroep na de wedstrijd toe om de doodsberichten van de club te ontkennen. “Er zijn nog gesprekken gaande, eerste klasse kán dus nog altijd,” aldus Wijckmans.

ghouben

“Ik had enkele weken geleden al het gevoel dat we de sportieve redding hadden ingezet,” aldus Dimitri de Condé, die zaterdagavond de winning-goal voor zijn rekening nam. “Wel, die lijn hebben we in Westerlo doorgetrokken. Met een collectief gave prestatie. Ik hoef je heus niet te vertellen dat dat supergoed doet na zo’n turbulente week,” aldus de Condé,die vorig jaar met Aalst al eens in hetzelfde schuitje zat.

“Toen liep het slecht af, hopelijk draait het nu positief uit.Er is tenslotte nog altijd een sprankeltje hoop. Maandag (vandaag, nvdr) zou de voorzitter een stand van zaken komen geven, dan - of zeker uiterlijk deze week - weten we ongetwijfeld meer. Op sportief vlak heeft de ploeg getoond zijn stek in eerste nationale waard te zijn, hopelijk wordt zo ook snel het financiële plaatje ingevuld.”

Zinnetje, dat zeker ook voor Stijn Haeldermans van toepassing is. De Zonhovenaar, die tijdens het seizoen overkwam van Fortuna Sittard, speelde tot de winterstop immers louter voor de wedstrijdpremies,maar met één zege, twee draws en twee bekerzeges was de rekening toen snel gemaakt.

Na nieuwjaar kreeg hij een aangepast contract,maar uitgerekend vanaf dan ontvingen de spelers geen loon meer. “Ach, ik ben enkele maanden geleden niet naar Lommel gekomen om veel geld te verdienen,”aldus Haeldermans.“Wél om mezelf weer een plaats op de voetbalkaart te geven. En dat lukt voorlopig vrij aardig. Ook zaterdag in Westerlo hebben we weer getoond dat het erg jammer zou zijn als deze club zou ophouden te bestaan.De voorzitter heeft ons na de wedstrijd nog gezegd dat er nog steeds een kans bestaat dat we in eerste kunnen blijven.We moeten er dan ook in blijven geloven. En in dat opzicht hebben we een prima zaak gedaan. We naderen tot op respectievelijk één en twee punten van GBA en La Louvière en krijgen zaterdag hekkensluiter KV Mechelen op bezoek.”

Al blijft het extra-sportieve toestand uiteraard zorgwekkend. De vereiste 1,3 miljoen euro vind je tenslotte niet op één, twee, drie... dagen.

“Toch ga ik ervan uit dat Lommel blijft bestaan,”maakt Haeldermans zich sterk. “En is dat effectief het geval, dan ben ik niet geneigd om weg te gaan. Ik voel me hier goed, heb intussen wel geleerd om niet te snel van club te veranderen. Ik leef van week tot week, wacht zeker af tot het einde van het seizoen.”

En wat als de club straks in vereffening gaat? “Daar houd ik voorlopig nog geen rekening mee,” pareert de sterkhouder op het Lommelse middenveld.“Maar moest het toch zover komen en de vereffenaar wil het seizoen met minimumcontracten rondmaken, dan ben ik daartoe bereid. Ik verdien nu niet veel meer (lacht). Bovendien, ik ben nu tien jaar prof, maar speelde nog nooit een bekerfinale. Die wil ik straks absoluut bereiken.”