Brugge gaat voor records

Club hoefde zaterdagavond niet eens goed te voetballen om Moeskroen zware 0-4 cijfers aan te smeren en naar een elfde overwinning op rij te hollen. De champagne voor een nieuwe landstitel staat al een tijdje koel maar in Brugge willen ze meer dan louter kampioen worden. Club gaat voor een aantal records.

ghouben

“Er is niks zo plezant als alle wedstrijden winnen”, stelt Philippe Clement. “Daarom is er niet het minste gevaar dat deze groep de volgende speeldagen de aandacht zal laten verslappen. Alles uit deze competitie halen vormt een extra uitdaging. Zoals de zaken er momenteel voor staan maakt Club een dikke kans dat het een aantal records kan neerhalen.”

De centrale verdediger slaat de nagel op zijn kop. De vroegste titel ooit (Anderlecht op de 29ste speeldag), het aantal overwinningen in één competitie (26 voor Anderlecht en Club), het aantal doelpunten (100 voor Anderlecht) en het hoogste aantal punten (84 voor Club in 1998) lopen gevaar.

“Als je zo alles op een rijtje zet is het de moeite om er voor te gaan”, glundert Clement, die zaterdagavond zijn vijfde competitiedoelpunt potte. “Daarom vind ik het een te gemakkelijke verklaring om onze tweede helft van vanavond op concentratieverlies af te schuiven.Akkoord, we brachten na de rust geen kwaliteitswerk en hielden het tempo te laag. Maar achteraan bleven we heel geconcentreerd en goed georganiseerd voetballen en gaven heel weinig weg want één tegendoelpunt kon de hele wedstrijd doen omslaan.Waarom het dan zo stroef liep? Ik denk dat de staat van het veld de grootste boosdoener was. Op dit slecht terrein was het heel moeilijk om een bal in de loop van een speler te sturen. De technisch sterke voetballers waren hier vanavond zwaar in het nadeel. Belangrijk is dat we opnieuw viermaal scoorden. Uit onze tweede helft hoeven geen verkeerde conclusies getrokken te worden. Deze groep is bijzonder gemotiveerd om zo snel mogelijk de titel binnen te halen en ook nadien week na week te blijven winnen en veel te scoren.Waarom zouden we een aantal records laten liggen? Uit deze competitie willen we alles halen.”

Peter Van der Heyden sloot zich aan bij de mening van zijn collega- verdediger.“Laten we het erop houden dat Moeskroen scherper uit de kleedkamer kwam.Wat logisch is. Zij hadden na de eerste helft heel wat recht te zetten.Al met al deden we het vanavond nog niet zo slecht.We scoorden viermaal. Opdracht volbracht.”

De volgende dagen wil Van der Heyden vooral scoren aan de onderhandelingstafel. “Deze week meld ik me opnieuw bij directeur Vanhove. Ja, ik wil heel graag bij Club blijven. Ik kan me vinden in het voorstel van Club. Er is boter bij de vis. Iedereen wil zo snel mogelijk duidelijkheid: het bestuur, de technische staf en ikzelf. Ik denk dat we goed op weg zijn om een akkoord te bereiken. Er moet wel nog over een aantal punten gesproken worden.Voorlopig heb ik een voorstel tot 2007 op zak. Misschien maken we er 2008 van. Zoals de kaarten nu liggen blijf ik zeker bij Club.”