La Louvière zet Beveren snel op achterstand

La Louviére behaalde gisteren op de Freethiel één van zijn gemakkelijkste overwinningen van het seizoen. Na vijftien minuten stond het al 0-2.“Meteen was de match voorbij”, aldus een ontgoochelde Herman Helleputte, de coach van Beveren.

ghouben

“De wedstrijd moest eigenlijk nog beginnen en wij stonden al 0-2 achter. Twee weggeefdoelpunten. Wij zaten dus snel in een verloren positie en tegen een tegenstander als La Louviére is dat nog moeilijk goed te maken”, blikte Helleputte terug.

“Toch heeft het er nog ingezeten om terug te komen. Maar twee ontzettend mooie kansen om de aansluitingstreffer te scoren werden niet benut. En in plaats van 1-2 werd het even later 0-3 en was de kous af.Ook aan die derde treffer lag een aarzeling in onze defensie aan de basis. Erg dat je op die manier belangrijke punten zo maar weggeeft. Na onze successen tegen Germinal Beerschot, Lokeren en Sint- Truiden waren in het vooruitzicht van de duels tegen Lommel en La Louviére de verwachtingen hoog gespannen.

Twee keer winnen en wij zaten ‘save’. Maar het is anders gelopen en mede door het succes van de ploegen die onderaan in de rangschikking staan zijn wij zeker nog niet gered.Wij hebben wel nog altijd acht punten boni op de nummers zestien en zeventien, maar die kloof kan wel snel overbrugd worden. Alles is nog mogelijk. Daarom moeten we zo snel mogelijk nog zes a zeven punten halen.”