Patrick Goots: "Beter dan Lierse"

Antwerp won eerder dit seizoen al thuis tegen Anderlecht en ook de toekomstige kampioen Club Brugge kon slechts een gelijkspel wegkapen op de Bosuil. Met Lierse hield Antwerp opnieuw een ploeg uit de topdrie in bedwang.Al overheerste na afloop wel het gevoel dat er meer had ingezeten.“ We waren beter dan Lierse”, zei Goots.

ghouben

“We hadden kunnen winnen, maar we mogen niet vergeten dat we tegen een ploeg speelden die kandidaat zegt te zijn voor een plaats in de Champions League”, zegt Patrick Goots, die met twee assists een hoofdrol op zich nam.

“Ik vind dat we beter speelden dan Lierse.Het is jammer dat we op twee cruciale fasen de scheidsrechter niet mee hadden. Er was de strafschop maar er was vooral de fase met D’Haene die het tweede doelpunt inluidde. Blijkbaar hebben ploegen die bovenaan de rangschikking staan net dat tikkeltje meer geluk. Maar ik ben tevreden dat wij zelf goed gecombineerd hebben en niet constant naar de lange bal zochten zoals dat te vaak gebeurde de voorbije weken. Bij momenten hebben we heel goed voetbal gespeeld. Deze lijn moeten we doortrekken tegen Sint-Truiden en Lokeren. Ook dat zijn ploegen die op de tweede plaats mikken en wij zullen onze rol van scherprechter voluit spelen.“

Antwerp bevestigde tegen Lierse dat het tegen die topploegen meer dan zijn mannetje kan staan.Waar zit toch het verschil met pakweg een thuismatch tegen Bergen?

“Sommigen zeggen dat het aan de motivatie ligt”, zegt Goots. “Maar daar ligt de oorzaak niet volgens mij. De topploegen voetballen altijd mee en dat maakt het voor ons gemakkelijker. Er is meer ruimte en als we zoals tegen Lierse zelf de bal goed laten rondgaan, dan schept dat veel meer mogelijkheden.” Patrick Goots bewees tegen Lierse dat hij stilaan weer naar de vorm van de heenronde toegroeit. De topschutter van Antwerp zorgde voor de assist bij de twee doelpunten en was de enige Antwerp-speler die voor de rest voor gevaar kon zorgen.Van der Straeten had alle moeite van de wereld met de schoten van boem-boem-Patje.

“Alleen een doelpunt ontbreekt nog”, aldus Goots. “Als er eens eentje binnenvliegt, ben ik weer vertrokken. Daar wacht ik op. Maar intussen is het mooi dat ik betrokken was bij de twee goals en dat ik constant voor dreiging heb kunnen zorgen tegen de defensie van Lierse. Ik vervulde ook mijn verdedigende taken naar behoren en dat ik niet scoorde, baart me geen zorgen.Dat komt wel terug.”