Uitgejouwde Schaessens bezorgt Lierse punt

Striemend waren ze, de fluitconcerten waarmee de Antwerp-supporters zaterdagavond elke baltoets van Marc Schaessens begeleidden. Oorverdovend was het gejoel toen diezelfde Schaessens zich een minuut voor de rust achter de bal zette om een strafschop te trappen.

ghouben

Geen probleem voor Schaessens. De middenvelder legde de bal koel naast de paal onhoudbaar binnen om dan borst vooruit zijn juichende maats tegemoet te snellen. Later haalde Schaessens helemaal zijn gram toen hij Lierse voor de tweede en ditmaal definitieve keer naast Antwerp knalde.

Ook in het vraaggesprek na afloop was Schaessens de Schaessens die we kennen. Eerlijk en recht voor de raap. Ben jij nu de winnaar van dit avondje Bosuil geworden?

Neen, het werd 2-2, er was geen winnaar.

Moet Lierse nu blij zijn met het punt of ontgoocheld door het verlies van twee punten?

Tja, we zitten inderdaad met een dubbel gevoel. Gezien de omstandigheden en het verloop van de wedstrijd moeten we blij zijn want we stonden kort voor tijd met een mannetje minder nog op achterstand. Maar Lierse is zover dat het in elke wedstrijd voor de overwinning gaat. Dan is elk puntenverlies een ontgoocheling.

Net als op Standard slikte Lierse een vroege tegengoal en was het tot de rust niet echt zichzelf.

We maken nog altijd fouten. Oké, we zijn ambitieus, mogen en moeten dat ook zijn, maar we moeten ook bescheiden blijven.We hebben een goede ploeg maar nog geen uitstekende kern.We zijn nog altijd mààr Lierse. Ik heb het gevoel dat we op Antwerp twee punten lieten liggen en sta binnen de groep niet alleen met die mening. Dat is goed. Die misnoegdheid geeft aan dat we vooruit willen.

Vanaf de eerste minuut werd je door de Antwerp-supporters geviseerd. Een doorsnee voetballer zou beginnen flippen bij zo’n verbaal geweld.

Ik niet, dat gefluit, dat boe-geroep, die kwetsende spreekkoren,het raakt mijn koude kleren niet. Zolang ik appreciatie krijg van de eigen trainer, spelers en supporters mag de tegenpartij me verrot schelden, dan blijf ik de gelukkigste mens van de wereld.

Donderdag zagen we je nog trainen op vrije trappen. Ballen over het muurtje. Nu trap je je de gelijkmaker na vrije trap laag binnen.

Ik besliste iets tussen een voorzet en schot te proberen.Zo’n bal van op die plaats laag en hard voor doel brengen, is altijd gevaarlijk. Of er kan iemand een voet tegen zetten om te scoren of hij gaat rechtstreeks binnen. Het werd het laatste, Feys was duidelijk verrast.

Zowel de strafschopfase als de fout waaruit het tweede Lierse-doelpunt werd gescoord, werd door Antwerp aangevochten.

Ten onrechte, het waren juiste beslissingen. Wat niet wil zeggen dat de scheidsrechter goed floot. Integendeel. Wils maakt drie fouten en wordt uitgesloten. Kone wordt wel twintig keer onderuit geschoffeld zonder dat er werd opgetreden. Ik heb na de wedstrijd tegen de scheidsrechter gezegd dat hij de slechtste man op het veld was. Zijn reactie? Hij lachte eens!