Dhont hekelt instelling van sommige spelers Germinal Beerschot

De pijnlijke nederlaag tegen KV Mechelen heeft diepe wondes geslagen bij Germinal Beerschot. Jos Verhaegen zweeg, Franky Van der Elst zalfde, maar Bert Dhont legde de vinger op de wonde:“Niet alle spelers zijn begaan met het lot van de club. Ze missen de bezieling voor Germinal Beerschot.” De 29-jarige middenvelder roept op tot dringende maatregelen. “Anders is het te laat.”

ghouben

Germinal Beerschot had best kunnen winnen Achter de Kazerne. Het raakte tweemaal de lat, kreeg een strafschop en creëerde nog kansen, maar Habran en de Mechelse onverzettelijkheid waren de Antwerpenaars te machtig.

“Vreselijk”, fulmineerde Dhont. “Ik ben verschrikkelijk kwaad.We verloren tachtig procent van de duels. De spelers van KV Mechelen waren meer dan tweehonderd procent gemotiveerd, bij ons was dat véél minder. Het contrast was pijnlijk. Ik word er moedeloos van. In de eerste helft kon ik het nog belopen, na rust niet meer. Frustrerend, want ik ben einde contract en ik wil opvallen, maar ik ga mee ten onder. Sommige spelers denken nog steeds dat we het met mooi voetbal gaan redden. Maar in Mechelen is weer gebleken dat je met combinatievoetbal de boot ingaat tegen elf kuitenbijters.We zitten duidelijk in een negatieve spiraal, maar we reageren er niet volwassen op. Sommige spelers missen de bezieling voor de club. Na afloop zaten bepaalde jongens te lachen in de bus, dat kan toch niet? Zondagochtend moesten we uitlopen. Zes spelers kwamen op het veld.Zes! De anderen hadden een verrekking hier of een contractuur daar. Als we met deze mentaliteit verderspelen, ziet het er héél somber uit voor Germinal Beerschot.”

De degradatiestreep is akelig dichtbij gekomen. “Dat beseffen de meesten hier niet”, stelt Dhont. “Nu nog zijn er mensen binnen de club, die denken rustig, mannen,Charleroi staat nog steeds op vier punten.Maar als Charleroi nog één keer wint, staat het op één punt, hé. Of we met die druk kunnen omgaan? Welke druk? Hier is nog geen seconde druk geweest, dat begrijp ik niet.Wat een verschil met Beveren! Ik heb daar twee keer tegen de degradatie gevochten, als ik als kapitein mijn mond opentrok,dan gingen we alle elf in dezelfde richting. Nu heeft dat geen zin, want de helft gaat slechts mee. Met deze instelling is de groep niet klaar voor een degradatiestrijd. Het is de hoogste tijd om in te grijpen. Er moeten dringend drastische maatregelen genomen worden, anders is het te laat.Welke? Dat is niet mijn taak. Ik doel niet op een ontslag van de trainer, daarover heb ik in de groep nog geen negatief woord gehoord. Er moet opgetreden worden tegen elke vorm van antigroepsgevoel. Het is tijd voor harde woorden, we zijn veel te lang veel te braaf voor elkaar geweest. Ik ben bereid mijn nek uit te steken, want als er nu niks gebeurt, zijn we allemaal de dupe.”

Dhont heeft begrip voor de houding van de supporters die zaterdagnacht naar het Kiel afzakten om hun ongenoegen te uiten. “Zij zien ook wat iedereen ziet, hé. Ze hebben het recht om hun mening te geven.”