Sonck: "0-5 had ook gekund"

Het weekeinde begon grandioos voor Wesley Sonck. Vrijdag werd hij voor de tweede keer vader. Deze keer van een flinke zoon, Jason. Maar het eindigde in mineur. Met een fatale nederlaag tegen Anderlecht.

ghouben

"Maar ik ben nog altijd even blij om Jason, hoor,” lachte Sonck. "Mijn kindjes blijven het belangrijkste voor me, dat heb ik altijd gezegd.” Toch kwam de eerste nederlaag na Kerstmis in eigen huis hard aan. “Natuurlijk,” vervolgde Sonck. “Want ik had niet gedacht dat we vandaag zo overspeeld zouden worden.We startten nog goed, met enkele kansjes. Maar na twintig minuten was het over en uit. Anderlecht was drie klassen te sterk voor ons. Dat moeten we kunnen toegeven. Zij hebben meer kwaliteit de ploeg. En wij speelden gewoon zwak.Niemand won duels, niemand zat in de match.Als het vandaag 0-5 was geworden, hadden we daar niets op aan te merken gehad. Alleen Jan Moons speelde een goeie wedstrijd.”

De Champions League is nu uitgesloten en zelfs de UEFA Cup heel ver weg. “Onmogelijk zelfs,”aldus Sonck.“Dat moeten we onder ogen durven zien.Vandaag was onze laatste kans en die hebben we niet gepakt. Of het seizoen nu voorbij is? Tja, voor een prijs kunnen we niet meer gaan. Maar we hebben hier in eigen huis nog wel enkele mooie affiches en daar moeten we het beste van maken.”

Sonck was evenmin te spreken over de staat van het veld en de lange bal die in het spel van Genk sloop. “Op dit terrein kan je gewoon niet voetballen. Al van bij de start van het seizoen ligt het er dramatisch bij. En aangezien we niet kunnen combineren, beginnen we de lange bal te hanteren. En dan is het helemaal om zeep. Als ik vandaag een paarswit shirt had aangehad, zou ik ook gescoord hebben...”

Een keeper kent zijn goal. Dat hoor je al eens wanneer de bal op het doelhout uiteenspat. Jan Moons zag gisteren zes knallen op de paal exploderen. “Tja, zes keer die paal.Wat moet je daarvan denken,” zuchtte Moons.“We speelden, op de eerste twintig minuten na, niet goed.Vooral na rust bakten we het bruin. Ik geloof dat we geen enkele mogelijkheid meer gecreëerd hebben.”

Moons zelf speelde nochtans een puike wedstrijd.“Natuurlijk is het dan frustrerend om toch te verliezen. Nu ja, de score had nog kunnen oplopen. En een 0-1 komt toch minder hard aan dan een 0-4 bijvoorbeeld. Maar we verspeelden hoe dan ook drie punten en moeten de ploegen voor ons lossen.We hebben nog een waterkansje om een UEFA Cupticket in de wacht te slepen. Maar het wordt heel moeilijk.”