Roger Wijckmans: "Eerste klasse kan nog voor Lommel"

Met een 1-2-overwinning op het veld van Westerlo sloot Lommel SK zaterdagavond de meest bewogen week uit de clubgeschiedenis alsnog met een positieve noot af. Of de eerste uitzege van het seizoen (!) enkel de laatste stuiptrekking van een stervende was, zal eerstdaags blijken. De club moet vóór donderdag immers 1,3 miljoen euro verzamelen om een dreigende vereffening én degradatie naar derde nationale te vermijden.

“Maar er bestaat nog steeds een kans dat we ons kunnen handhaven in eerste klasse,” aldus voorzitter Roger Wijckmans, die die Blijde Boodschap zaterdagavond ook overmaakte aan de spelersgroep.“We hebben zaterdag trouwens de hele dag gesprekken gevoerd met mensen die de club kunnen redden. En in dat verband is deze zege erg belangrijk.”

Drie dagen eerder liet de preses nochtans noteren dat de tijd voor onderhandelingen te kort was: Eerst de zak met geld op tafel, pas dan gesprekken. “Ach, ik heb me toen misschien verkeerd uitgedrukt,”aldus Wijckmans nu.“Maar deze mensen zijn in staat de club te redden. Namen noem ik niet, want dat is ons de vorige keer zuur opgebroken. Maar ik heb dus nog hoop.”

Vandaag steken de spelers alvast opnieuw de koppen bijeen om zich te beraden over hun toekomst.