Danny Boffin ziet STVV afhaken

Met de 3-0-nederlaag op Gent, kan STVV de terugval na de winterstop niet meer verdoezelen. Zonder tegen echte kleppers te spelen, harkte de ploeg van Mathijssen in dit nieuwe jaar slechts 7 op 18 bij mekaar. STVV zakt steeds verder weg uit het pelotonnetje dat voor de tweede plaats aan het strijden is.

ghouben

Danny Boffin pleitte na de nederlaag in Gent voor realisme. “Iedereen weet dat die tweede plaats en een deelname aan de Champions League voor een club en een ploeg als STVV niet kan.Daar hebben we niks te zoeken. STVV is een club die de Intertoto en af en toe een ticket voor de UEFA Cup moet ambiëren.Op dat vlak zitten we nog steeds op schema.Amper 180 minuten bekervoetbal scheiden ons nog van deelname aan de UEFA Cup. Het lijkt me verstandig dat we ons daarop gaan concentreren.”

Maar dan moet STVV wel uit het dalletje proberen te kruipen? “Dat klopt.We hebben nu vijf weken om na te denken over wat er misloopt en hard te werken aan ons vormpeil. Het moet mogelijk zijn om deze ploeg voor de bekerreturn tegen GBA weer op scherp te krijgen.”