Bilzen: 19 procent dronken achter stuur bij carnaval

Tijdens een alcoholcontrole in de nacht van zaterdag op zondag betrapten de politiediensten van de zone Bilzen-Hoeselt- Riemst bijna 19 procent van de gecontroleerde automobilisten op overmatig alcoholgebruik. Dat is ruim 6 procent meer dan de voorbije twee maanden.

ghouben

Het hoge cijfer is wellicht te verklaren door het carnaval, dat Bilzen het voorbije weekend in de greep hield. In totaal werden 32 chauffeurs gecontroleerd; zes daarvan bliezen positief.Verder werden in het Bilzense uitgaanscentrum ook twee dronken personen betrapt toen ze achter het stuur van hun wagen wilden plaatsnemen.

Gelijktijdig werden op de Riemsterweg in Grote-Spouwen, de Tongersesteenweg in Herderen en de Tongersesteenweg in Hoeselt snelheidscontroles uitgevoerd. Er werden 140 voertuigen gecontroleerd. Daarvan was 11,4 procent in overtreding.

“Er werden 16 zware overtredingen vastgesteld. De overtreders werden ondershcept.Twee bestuurders komen in aanmerking voor onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs voor een periode van 15 dagen,” aldus hoofdinspecteur Raymond Collings.

De hoogste snelheid werd gemeten op de Tongersesteenweg in Hoeselt. Daar reed een bestuurder 89 km per uur terwijl de toegelaten maximumsnelheid 50 km per uur bedraagt. Verder werd een voertuig in beslag genomen omdat het niet ingeschreven en niet verzekerd was. Een bromfietser kreeg een proces-verbaal omdat hij geen valhelm droeg. En omwille van technische tekortkomingen werden nog eens twee processenverbaal opgemaakt.