Wereldpremière in Hasselt: Pagani Zonda voorgesteld

Zo’n 200 auto(sport)journalisten uit heel de wereld zakten afgelopen weekend af naar Hasselt voor de wereldpremière van de Pagani Zonda GR. De bloedmooie race-auto,die dit jaar onder meer in de 24 Uren van Le Mans aantreedt,werd met veel glamour en glitter voorgesteld in discotheek Versuz.

ghouben

Pagani is een klein Italiaans merk, maar de raceversie is ontwikkeld door Carsport Modena. De stuwende kracht achter dat project is een trio, bestaande uit Hasselaar Paul Kumpen, de Nederlander Toine Hezemans en de Amerikaan Tom Weickardt.

Het trio spiegelt zich aan het succes van de Chrysler Viper, die indertijd naar het circuit is gebracht door het Franse Oreca. De Viper werd een begrip in de racerij en boekte talrijke zeges. De Zonda heeft op papier alles om dat succes te evenaren. Doordat hij volledig uit carbon gemaakt is, weegt hij minder dan een Viper. Hij plakt beter aan het tarmac en puurt ruim 600 pk uit een Mercedes 6.0 V12.

Vrijdag draaide de bolide zijn eerste rondjes in het Italiaanse Adria, met aan het stuur Mike Hezemans. Samen met Anthony Kumpen geeft die de Zonda over twee weken zijn racedoop in de 12 Uren van Sebring (Florida). Later dit jaar volgen de 24 Uren van Le Mans en Petit Le Mans in Atlanta.Aan de homologatie voor het FIAGT- kampioenschap wordt gewerkt. De raceversie van de Zonda is te koop voor ongeveer 500.000 euro.