Runar Kristinsson van Lokeren: "Voor tweede plaats gaan"

De formatie van oefenmeester Paul Put behaalde tegen het veroordeelde KV Mechelen een makkelijke zege en blijft meteen een belangrijke kandidaat voor een podiumplaats en Europees voetbal.Volgens uitblinker Runar Kristinsson, goed voor de belangrijke openingstreffer en twee assists,mag zijn team zich voluit in de strijd werpen voor de tweede plaats.

ghouben

Volgens KV Mechelen - trainer Alex Czerniatynsky is naast Club Brugge Lokeren de beste ploeg die hij dit seizoen al aan het werk zag. “En dat het geen 8-0 werd, hebben we te danken aan onze doelman Dimitri Habran”, aldus Czernia na de 5-0 nederlaag in het Daknamstadion.

“Zo een compliment van de trainer van de tegenstander is mooi om horen”, vond de IJslandse strateeg van het Lokerse team. “Door het gelijkspel van vorige week tegen Sint-Truiden waren we verwittigd en de trainer had het bij de voorbereiding ook benadrukt. We mochten Mechelen niet onderschatten en het kwam er op aan snel te scoren.Wat ook gebeurde, terwijl het tweede doelpunt eveneens vlug op het bord kwam.Van dan af liep het naar wens. Eens de kloof voldoende groot en ook numeriek in de meerderheid, kregen we een zee van ruimte en was het heerlijk voetballen.”

Kristinsson vindt dat zijn ploeg zich niet meer moet wegsteken en voluit zijn kans mag gaan voor de tweede plaats.

“We hebben een ploeg die goed in evenwicht is en de resultaten zijn in verhouding: vijftien punten op achttien in de terugronde. Natuurlijk mogen we geen steek meer laten vallen zoals tegen Beveren, maar ook de concurrenten zullen niet alles winnen. Dit weekend leden Sint-Truiden en Genk puntenverlies. Dat zal ook Anderlecht en Lierse nog overkomen.”

Goed tien minuten voor affluiten kreeg Kristinsson - en even later ook die andere uitblinker Davy De Beule - een verdiende applausvervanging. “Meer uit voorzorg in het vooruitzicht van het belangrijke duel van vrijdag op Standard”, aldus trainer Paul Put.

In de plaats van de IJslandse draaischijf mocht de jongste Afrikaanse aanwinst van Lokeren, Georges Mbida, de laatste tien minuten van de wedstrijd opdraven. Het was meteen het competitiedebuut van de Kameroense gouden schoen.