Nico Claesen nieuwe hoofdtrainer van Patro Maasmechelen

Nu Patro verlost is van de licentieperikelen wil het ook op sportief vlak nog een ultieme inspanning leveren om het behoud te verzekeren. Het stelde daarom gisteren Nico Claesen aan als nieuwe hoofdtrainer. Patrick Vroonen blijft bij de club en zal samen met Luc Jacobs als assistent-trainer fungeren.

ghouben

Nico Claesen keert dus terug naar zijn moederclub waar hij op zijn zestiende debuteerde in het eerste elftal. De start van een rijke internationale carrière.Voor Claesen wordt het, na een inloopperiode als hoofdtrainer bij FC Beringen en als assistent van Stefan Demol bij Turnhout, de eerste ‘grote’ opdracht als trainer.

“Meteen na mijn spelersloopbaan kreeg ik heelwat aanbiedingen, die ik destijds evenwel bewust heb afgewimpeld,” vertelt Nico Claesen. “Ik ben al die tijd wel nauw betrokken gebleven bij het voetbal, ondermeer als technisch adviseur bij de Bond en lesgever aan het Limburgs Centrum voor Sport in Neerpelt. Met het aanbod van Patro vond ik de tijd rijp om toe te happen.”

Claesen wacht meteen een enorme opdracht: het behoud verzekeren. “Door mijn scoutingswerk volg ik Patro al een tijdlang van nabij. Ik zal in eerste instantie moeten vaststellen hoe het staat met de frisheid van de spelers, en dat niet alleen op fysiek maar ook op mentaal vlak. Met naar een wedstrijd te kijken, krijg je daar niet meteen een juiste indruk van. Zoiets meet je vooral op training. Vervolgens zullen we proberen de groep op tactisch vlak rijper te maken en ook de motivatie nog aan te scherpen.Wat Patrick Vroonen betreft, ben ik ervan overtuigd dat hij hier verdienstelijk werk geleverd heeft en hoop ik dat hij zich met dezelfde gedrevenheid blijft inspannen voor de club.”

Het Patrobestuur wilde Vroonen kost wat kost bij de club houden om de continuïteit te verzekeren wat betreft de doorstroming van talentvolle beloften.

Hoe ervaart Vroonen zelf deze ‘stap terug’? “Heb ik geen moeite mee,” stelt Vroonen. “Eén van mijn voorwaarden om hier verder te doen was wel dat ik enkel wilde werken onder een trainer waar ikzelf nog iets van kan leren. Dus wil ik het zeker proberen onder Nico Claesen. Vergeet niet dat ikzelf nooit vragende partij ben geweest om hoofdtrainer te worden. Na Winkels en Van Balkom werd ik al gevraagd, maar ik heb pas ingestemd toen Lei Clijsters me vroeg zijn taak over te nemen. Ik heb er, ook vandaag nog, geen spijt van gehad en weet ondertussen dat ik dit niveau aankan. Als de club zich door deze ingreep kan redden, zoveel te beter. Al wordt het voor Claesen natuurlijk ook opboksen tegen de drie grote problemen, met name het gebrek aan scorend vermogen, gebrek aan gestalte en de jeugdige onervarenheid van het grootste deel van de kern.”