"Agalev maakt het verschil"

Agalev maakt het verschil. Dat is de slogan waarmee de groene partij naar de verkiezingen trekt op 18 mei, zo maakte politiek secretaris Jos Geysels zaterdag bekend op een open trefdag van zijn partij in Gent. Hij verzette er zich tegen een lineaire lastenverlaging.

Belga

De groene politiek slaagt er geregeld in zaken fundamenteel te veranderen, zo verklaarde Geysels de verkiezingsslogan. Hij vermeldde het begin dat gemaakt wordt met de uitstap uit de kernenergie, de drastische uitbreiding van het aantal bos- en natuurgebieden, de forse investering in het zorgbeleid, de stijging van het budget voor ontwikkelingssamenwerking en het controlesysteem op de voedselketen.

Volgens Geysels kan een lineaire lastenverlaging niet meer. Agalev zal geen cheque tekenen voor een dergelijke lastenverlaging als daar niet meer werkgelegenheid en een schoner milieu tegenover staat, aldus Geysels.

Na de schorsing door het Arbitragehof van een deel van de kieshervorming zal Agalev een poll organiseren voor de lijsttrekkers in zowel de kieskring Leuven als de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat gebeurt op 12 en 13 maart. Op 10 maart worden de kandidaturen afgesloten. "Het zal dus de basis zijn die beslist of het een man of een vrouw wordt", aldus Geysels. Voor Brussel-Halle-Vilvoorde is kamerlid Lode Vanoost alvast kandidaat, maar ook Brussels parlementslid Adelheid Byttebier zou haar kandidatuur hebben gesteld, zo werd zaterdag vernomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer