Geen plaats voor Peerse studenten op snelbus naar Leuven

Studenten die zondagavond in Peer op de snelle bus van De Lijn richting Leuven wilden stappen, werden geconfronteerd met een onaangename verrassing. Slechts voor 4 van de 23 wachtenden bleek er nog plaats te zijn.

ghouben

“In normale omstandigheden is dat geen enkel probleem omdat er dan een tweede bus opgetrommeld wordt,” vertelt Wouter Schroeyers die ook gebruik wilde maken van de bewuste busdienst.“Maar we kregen te horen dat er geen tweede bus zou komen. De eerste bus is vervolgens vertrokken en daar stonden we dan. Op zondagavond is er wel een rechtstreekse trein van Neerpelt naar Leuven maar die was al vertrokken om 19.47 uur en doet minstens anderhalf uur over het traject. Het is overigens geen sinecure om vanuit Limburg binnen een redelijke termijn met het openbaar vervoer in Leuven te geraken.”

Bij De Lijn geven ze toe dat er iets misgelopen is. “Het gaat wel om een eenmalig feit. Omwille van de krokusvakantie dachten we dat een bus minder zou volstaan op het traject tussen Bocholt en de carpoolparking in Houthalen. Niet dus.We gaan er in de toekomst zeker rekening mee houden,” vertelt Hugo Machiels van de dienst controles.