Ruzie binnen Bilzense coalitie over schandpaal voor sluikstorters

Er hangen weer zware donderwolken boven het Bilzense schepencollege. De nieuwe, strenge aanpak van het sluikstorten, waarbij overtreders figuurlijk aan de schandpaal zouden worden genageld, veroorzaakte een kletterende ruzie binnen het college.

ghouben

De SP.A en VLD, die de meerderheid in het schepencollege uitmaken, zijn ronduit gekant tegen het voornemen van burgemeester Johan Sauwens om de namen van sluikstorters te publiceren in het stedelijk infoblad.

“Wij betreuren dat de burgemeester doet alsof hierover een beslissing binnen het schepencollege is genomen.Wij benadrukken voorstander te zijn van een opgedreven en strenge aanpak van sluikstorters,maar bestempelen de ‘schandpaalmethode’ als middeleeuws,” zeggen de schepenen Guy Swennen (SP.A) en Bruno Steegen (VLD).

“Als men de namen van sluikstorters gaat publiceren, dan zijn we vertrokken voor een zeer gevaarlijke evolutie.Wat is de volgende stap: foutparkeerders, snelheidsovertreders... Het is ondenkbaar dat het publiekelijk vernederen en schandaliseren van de medemens uitgroeit tot een gemeentelijke opdracht. Neen, Bilzen wil niet terug naar de middeleeuwen.”