Meeuwen: Auto rijdt door tuin en boort zich in huisgevel

Op de Weg naar Helchteren in Meeuwen is zondag rond 23.30 uur een bestelwagen tegen een huis gereden.Bewoner Lambert Janssen merkte er niets van. De buren wel. Janssen werd gewekt door de getuigen: “De chauffeur kwam met zijn bestelwagen van Meeuwen en reed richting Helchteren,”vertelt de man.

ghouben

“De jongeman was vermoedelijk in slaap gevallen want even voor het kruispunt met de Hoevestraat was hij rechts al van de weg af geraakt. Door de schok zal hij wakker zijn geschrokken. Hij probeerde nog te corrigeren maar door een bruusk manoeuvre boorde hij zich aan de linkerkant een baan door mijn omheining.”

De vooras van de bestelwagen brak door de slag.De auto kwam tegen de gevel terecht nadat hij eerst nog enkele dennen uit de grond had gerukt. De achterkant van de wagen kwam in een venster terecht. Bart Kelchtermans (26) uit Meeuwen werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

“Dit deel van het huis is onbewoond, wordt enkel gebruikt als bureel, bibliotheek en opslagruimte. De kamer waar het voertuig naar binnen reed, is mijn bibliotheek. Ikzelf slaap aan de andere kant van het huis, lag nog maar net in bed. Daarom hoorde ik waarschijnlijk de slag niet. Getuigen hebben eerst de hulpdiensten gebeld en zijn mij wakker komen maken. Door de slag is de voorgevel gebarsten. De schade is aanzienlijk.”