Zorgkrantactie: helft meer leerlingen verpleegkunde

Deze week en ook tijdens de paasvakantie zetten de Limburgse ziekenhuizen en 10 rusthuizen hun deuren open om zo de oudste leerlingen uit de humaniora de kans te geven een dagje mee te lopen in de zorgsector. Daarmee willen de verschillende directies jongeren aanmoedigen om te kiezen voor een studie in de verpleegkunde.Vorig jaar liep de actie ‘Zorgkrant’ voor het eerst. Dat leverde voor Limburg een stijging op van 50 procent bij de studenten verpleegkunde.

ghouben

“Vorig jaar lanceerde het Limburgs Platform van Zorg- en Onderwijsinstellingen een eerste keer het initiatief een dag achter de schermen van,” legt Ludo Meyers, directeur verpleging van het Virga-Jesseziekenhuis uit. “Bij de start van het nieuwe schooljaar werd een stijging van het aantal studenten verpleegkunde vastgesteld, zowel in de A1-opleiding als in het A2-onderwijs. Daarom dat we de actie ook dit jaar herhalen.”

De leerlingen uit de doelgroep worden via verschillende kanalen geïnformeerd over deze provinciale actie. Zo is de Zorgkrant omgebouwd tot een affiche met als slogan Verpleegkunde is werken met je hoofd, je hart en je handen.Omdat de informatie over deze actie niet samen te vatten is in een affiche, wordt verwezen naar de bijbehorende website: www.zorgkrant.be. Personen die niet beschikken over een computer kunnen op het gratis nummer 0800-90092 terecht.