Erfenis Zangeres Zonder Naam onder de veilinghamer

STRAMPROY/DILSEN-STOKKEM-

Op maandag 21 juni gaan alle bezittingen van Mary Servaes, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam, onder de veilinghamer in Maastricht. De opbrengst gaat praktisch integraal naar de Hartstichting in Den Haag en naar het Kankerfonds in Amsterdam. Ook haar Belgische huishoudster en enkele bekenden zijn opgenomen in het testament. De familie van de Zangeres Zonder Naam krijgt niets. Het is de laatste wilsbeschikking van de zangeres die ze testamentair heeft laten vastleggen. Ze overleed in 1998 op 79-jarige leeftijd, nadat ze enkele maanden verbleef in het rusthuis van Stokkem.

M.D.

BR>

Naast haar luxevilla in Stramproy (buurgemeente van Molenbeersel-Kinrooi) en banktegoeden gaan ook een parelcollier, een broche met olifantenhoofd, een doublé armhorloge, geelgouden oorbellen, een witgouden fantasiering met briljanten, een gouden penning Wim Sonneveld, een geelgouden Davidster en tientallen andere juwelen onder de veilinghamer. De waarde van dit alles wordt geschat op ruim 70 miljoen frank.

Omdat Mary Servaes geen kinderen had en haar echtgenoot en broer al eerder waren overleden, besloot ze haar bezittingen te schenken aan twee verenigingen die actief zijn op het terrein van de gezondheidszorg. Haar neven en nichten werden niet in het testament opgenomen omdat deze weinig interesse toonden in de zangeres. Ook tijdens haar laatste levensmaanden in het rusthuis in Stokkem bekommerden haar familieleden zich niet over hun 'Tante Zonder Naam', die meer dan 600 platen op haar actief heeft staan. Zangeres Zonder Naam leed aan de ziektes van Parkinson en Alzheimer en overleed in eenzaamheid. De enige persoon met wie ze nog contact had, was haar huishoudster Ida Ramaekers uit Molenbeersel. De uitvaart van de Zangeres Zonder Naam kreeg in oktober extra aandacht toen de pastoor van Stramproy geen muziek van haar wilde draaien in de kerk.

De Nederlandse Hartstichting was aangenaam verrast dat de opbrengst van de sieraden van de zangeres ten goede komen aan de vereniging. «Ik kreeg het bijna zelf aan mijn hart toen ik het goede bericht vernam,» aldus Alcanne Houtzager van de Hartstichting.

Omdat de veiling van de sieraden heel wat fans en belangstellenden zullen trekken zijn er op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 juni, telkens van 10 tot 18 uur, kijkdagen in het Venduhuis Dickhaut aan de Bredestraat in Maastricht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer