WTA Scottsdale: Kim Clijsters speelt finale

Kim Clijsters (WTA-3) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Scottsdale (585.000 dollar). Het Limburgse tweede reekshoofd nam in de halve finales de maat van de Amerikaanse Meghann Shaughnessy (WTA-27): 6-3, 7-5. Clijsters speelt zondag de twintigste finale uit haar carrière tegen de Japanse Ai Sugiyama (WTA-25), haar dubbelpartner, of de Amerikaanse Alexandra Stevenson (WTA-26).

Belga

Zaterdagavond nam ze revanche op Shaughnessy. In 2001 verloor Clijsters in Scottsdale immers in de kwartfinales tegen de Amerikaanse. In het totaal wat betreft onderlinge confrontaties staat het 3-2 in het voordeel van Clijsters.

De eerste set won ze vlot met 6-3. Maar in de tweede set kwam Clijsters een break achter. Bij 4-5 brak ze terug en ze stoomde ze verder door richting setwinst: 7-5.

Buiten de Australian Open - halve finale verloren tegen Serena Williams - speelde ze op de laatste zes toernooien waaraan ze deelnam (Luxemburg, Masters, Sydney, Australian Open, Antwerpen en Scottsdale) telkens de finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer