WTA Scottsdale: Kim Clijsters speelt finale

Kim Clijsters (WTA-3) heeft zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi van Scottsdale (585.000 dollar). Het Limburgse tweede reekshoofd nam in de halve finales de maat van de Amerikaanse Meghann Shaughnessy (WTA-27): 6-3, 7-5. Clijsters speelt zondag de twintigste finale uit haar carrière tegen de Japanse Ai Sugiyama (WTA-25), haar dubbelpartner, of de Amerikaanse Alexandra Stevenson (WTA-26).

Belga

Zaterdagavond nam ze revanche op Shaughnessy. In 2001 verloor Clijsters in Scottsdale immers in de kwartfinales tegen de Amerikaanse. In het totaal wat betreft onderlinge confrontaties staat het 3-2 in het voordeel van Clijsters.

De eerste set won ze vlot met 6-3. Maar in de tweede set kwam Clijsters een break achter. Bij 4-5 brak ze terug en ze stoomde ze verder door richting setwinst: 7-5.

Buiten de Australian Open - halve finale verloren tegen Serena Williams - speelde ze op de laatste zes toernooien waaraan ze deelnam (Luxemburg, Masters, Sydney, Australian Open, Antwerpen en Scottsdale) telkens de finale.