WTA Scottsdale: twee halve finales voor Kim Clijsters

Kim Clijsters heeft zich vrijdagavond op het WTA-toernooi van het Amerikaanse Scottsdale (380.000 dollar) geplaatst voor de halve finales van zowel het enkel- als het dubbelspel.

Belga

De als tweede geplaatste Belgische, het nummer drie van de wereld, won in de kwartfinales van het enkelspel in twee sets van de Amerikaanse Laura Granville (WTA 37): 6-3 en 6-3. In de halve finales wacht haar een duel met haar vroegere dubbelpartner, de Amerikaanse Meghann Shaughnessy (WTA 27). Die laatste won in de kwartfinales in twee sets van de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA 38): 6-2 en 6-1.

Clijsters en Shaughnessy speelden al viermaal eerder tegen elkaar in het WTA-circuit. De eerste twee ontmoetingen werden gewonnen door Shaughnessy, de laatste twee door Clijsters.

Bij winst wacht Clijsters mogelijk een duel met haar huidige dubbelpartner Ai Sugiyama (WTA 25). De Japanse schakelde in de kwartfinales de als zesde geplaatste Griekse Eleni Daniilidou (WTA 16) uit (6-3 en 6-3) en neemt het in de andere halve finale op tegen de Amerikaanse Alexandra Stevenson. In het dubbelspel schakelden de als tweede geplaatste Clijsters en Sugiyama in de kwartfinales de Amerikaans partners Marissa Irvin en Alexandra Stevenson uit in twee sets: 6-0 en 6-3. In de halve finales nemen ze het op tegen de Françaises Marion Bartoli en Stéphanie Cohen Aloro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer