Rolling Stones voor het eerst naar China

De Rolling Stones zullen begin april hun twee eerste concerten in China geven. Het eerste concert heeft 1 april in Shanghai plaats, het tweede op 4 april in Peking.

Belga

De Stones, momenteel op wereldtournee om hun 40-jarig bestaan te vieren, "zijn zeer gelukkig in China te kunnen spelen" aldus de woordvoerder. "Zij wilden al lang naar China, maar het heeft enige tijd geduurd voor er een bevestiging kwam".

Voor China belooft de komst van de legendarische groep het grootste rockevenement in de geschiedenis van het land te worden. Maar de Chinese organisatoren van de optredens geven al op voorhand toe dat de prijzen van de kaartjes buiten het bereik van de grote meerderheid van de Chinezen liggen.

Toen de Stones in de jaren zestig wereldwijd bekend werden, stond China aan de rand van de culturele revolutie, die westerse popmuziek verbande wegens 'verderfelijk'. Pas met de economische hervormingen van de late jaren zeventig kregen Chinese fans toegang tot de muziek van de Rolling Stones.

Mick Jagger, Ron Wood, Keith Richards en Charlie Watts beëindigen momenteel de Australische etappe van hun wereldtournee. Vervolgens gaat het naar Japan, Singapore, Hongkong en dan China, India en Thailand. Het Europese deel begint in juni eerstkomend in Duitsland en wordt in september afgesloten in het Schotse Glasgow.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer