Michel Verschueren kondigt vertrek aan

Anderlecht-manager Michel Verschueren krijgt nog dit jaar een opvolger. Dat zegt hij tenminste zelf in de zaterdaguitzending van Ter Zake op Canvas. De 71-jarige Verschueren is al manager van Sporting Anderlecht sinds het seizoen 1981-1982. Daarvoor was hij manager van RWD Molenbeek.

Belga

Michel Verschueren zegt in Ter Zake voor het eerst dat hij op zoek is naar een vervanger voor zichzelf die er al dit jaar zou komen. Hij heeft naar eigen zeggen al iemand op het oog maar wie dat is, wil hij nog niet kwijt.

Michel Verschueren kreeg de laatste weken, samen met de rest van het Anderlecht-bestuur, zware kritiek te slikken van pers en publiek na de povere uitslagen. Vooral de 3-0 pandoering in de achtste finales van de UEFA Cup tegen Panathinaikos, lokte veel kritiek uit. Donderdagavond onstond er tijdens een bestuursvergadering nog een ruzie tussen Michel Verschueren en Philippe Collin, secretaris-generaal van paars-wit. Verschueren dreigde toen met ontslag. Voorzitter Roger Vanden Stock moest het conflict oplossen.

In januari 2002 werd Alain Courtois, gewezen secretaris-generaal van de Belgische Voetbalbond en ex-directeur van Euro 2000, aangetrokken om na verloop van tijd Verschueren op te volgen als manager. Maar Verschueren en Courtois hadden uiteenlopende visies over het te voeren beleid bij de Brusselse club. In september 2002 verliet Courtois Anderlecht na amper negen maanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer