Topman Amerikaans Olympisch Comité neemt ontslag

De directeur-generaal van het Amerikaans Olympisch Comité (USOC), Lloyd Ward, heeft zaterdag in Colorado Springs aangekondigd dat hij ontslag neemt. De beslissing komt er een dag nadat een speciale onderzoekscommissie van het Amerikaans Congres een inspectiebezoek bracht aan de zetel van het USOC. De commissie ontdekte eerder financiële onregelmatigheden bij het USOC.

Belga

Ward hield steeds vol dat hij pas zou opstappen als het uitvoerend comité van het USOC hem dat zou vragen. Maar nieuwe onthullingen vrijdag verhoogden de druk op hem.

Eerder was al gebleken dat Ward, die zestien maanden in dienst was, zijn functie misbruikte om reizen voor zijn vrouw te betalen. Hij zou ook geprobeerd hebben een voordelig contract in de wacht te slepen voor zijn broer. En de ondernemer die zijn huis gebouwd heeft, kreeg gratis tickets en een hotelkamer cadeau op de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002.

De voorzitter van het USOC, Bill Martin, heeft al laten weten dat er volgende week een opvolger voor Ward aangeduid zal worden. Op 4 februari moest de vorige voorzitter van het USOC, Mary Mankamyer, opstappen na een motie van wantrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer