Aalsterse carnavalsstoet uitgeregend

Zondag waren er in de straten van Aalst bijna 3.000 verklede figuranten te zien tijdens de jaarlijkse carnavalstoet. De "zondagsstoet" is traditioneel het startschot voor een carnavalsfeest, dat pas twee dagen later eindigt met de "popverbranding". Een schatting van het aantal kijklustigen is er nog niet, maar het kille weer en de soms hevige regen hebben menigeen wellicht afgeschrikt.

Belga

Tijdens de optocht werd weer druk gealludeerd op lokale thema's - het jubileumjaar van Aalst Carnaval, de degradatie van Eendracht Aalst en de afbraak van de enige grote fuifzaal, de Keizershallen. Maar ook de (inter)nationale actualiteit kwam ruim aan bod op en rond de carnavalswagens: het terrorisme van Osama Bin Laden en Al Qaida, het Lappersfortbos, het nakende huwelijk van prins Laurent, de koppige houding van België in het Irak-conflict, de niet zo snelle priorzegel van De Post, of nog, de blockbuster Lord of the (st)Rings.

Omdat het de 75ste keer is dat carnaval plaatsheeft in Aalst - eigenlijk niet echt, want de vastenavondstoet trok in 1851 al door de straten, maar de stad begint pas later te tellen - waren er enkele extraatjes. Zo stond er een nieuw decor voor het stadhuis en kreeg in Brussel Manneken Pis een Voil Jeanetten-pakje aangemeten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer