Ontvoering beëindigd in Boom

Een ontvoering met daarop een gijzeling, die vorige zondag in Nederland begon, is gisteravond in ons land beëindigd. Zo heeft het federaal parket vandaag meegedeeld in een persbericht. Een Nederlandse man van Marokkaanse origine werd een week lang vastgehouden in Boom.

Belga

De gijzeling nam een aanvang op zondag 23 februari 2003 in Nederland, met de ontvoering van zekere B.A.. De Nederlandse autoriteiten vroegen woensdag 26 februari om de medewerking van het Belgische federaal parket. Uit het Nederlandse onderzoek bleek immers dat het slachtoffer en zijn ontvoerders zich wellicht in België bevonden.

De gespecialiseerde eenheden van de federale politie slaagden er door een gecombineerde actie in Boom en Borgerhout in het slachtoffer te bevrijden en de drie gijzelnemers te arresteren. De toestand van het slachtoffer, hoewel klaarblijkelijk mishandeld door zijn ontvoerders, is volgens het federaal parket niet onrustwekkend.

De zaak kende haar ontknoping zaterdagavond 1 maart om 18.40 uur in een huis in Boom. Daar werd de gijzelaar, levend maar geboeid aan handen en voeten, teruggevonden. Zijn ontvoerders eisten 80.000 euro losgeld. Pas woensdag 26 februari werd de Nederlandse politie ingelicht. Gisteren vielen de politiediensten gelijktijdig binnen in een huis in Boom en controleerden ze personen in Borgerhout. In het huis in Boom werd de gijzelaar geboeid aangetroffen in een hokje onder een trap. Hij was gewond aan de enkels en de polsen. Een 35-jarige Marokkaan M.E. werd opgepakt. De man verblijft illegaal in ons land.

Twee andere mannen van Marokkaanse afkomst, de 31-jarige K.K. uit Wilrijk en de 29-jarige S.A. uit Hoboken, werden opgepakt in Borgerhout. Ze waren met hun wagen onderweg om het losgeld op te halen. Er werden geen wapens gevonden, niet in het huis noch in de wagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer