Opgepakte vredesactivisten zetten vandaag actie verder

De 150 activisten van het Forum voor Vredesactie zijn terug op vrije voeten. Ze zijn vannacht in kleine groepjes vrijgelaten tussen 1 en 2 uur. De militanten waren bestuurlijk aangehouden toen ze verzamelden in parochiezaal Sabot in Melsele. Vandaar uit wilden ze het spoor bezetten en zo de treinen met Amerikaans militair materiaal tegenhouden.

Belga

Nog voor de actie kon starten, viel de politie binnen en werd iedereen meegenomen naar het commissariaat van Beveren waar ze enkele uren werden opgesloten in de ondergrondse parking. Vervolgens werd de groep activisten overgebracht naar een loods waar de resterende uren tot 12 uur lang, de wettelijke duur van een bestuurlijke aanhouding, werden vastgehouden.

Volgens de actievoerders is er door de politie geen geweld gebruikt maar gingen de ordediensten wel kordaat tewerk. Iedereen is grondig gefouilleerd en gefotografeerd. Nog volgens het Forum voor Vredesactie stelt iedereen het goed.

Vandaag wordt de actie Trainstopping voortgezet. De activisten houden om 11 uur in Zwijndrecht een vredeswake en ondernemen dan mogelijk een nieuwe poging om het spoor te bezetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer