Davy Oyen viert debuut in Nottingham met zege

Print
Zaterdagmiddag vierde Davy Oyen zijn debuut bij Nottingham Forrest in de Engelse First Division. Twintig minuten voor tijd gunde manager Hart de ex-Anderlechtspeler een invalbeurt in het treffen tegen Stoke City.Nottingham Forest won het duel tegen hekkesluiter vrij makkelijk (6-0). Spits Harewood nam vier van de zes treffers voor zijn rekening.
 
"In de First Division is Portsmouth nog steeds koploper na een krappe overwinning tegen Gillingham. Nottingham prijkt op de vierde plaats op liefst zestien punten van Portsmouth. De achterstand is té groot. Het titelduel wordt een strijd tussen Portsmouth en Leicester. Nottingham zet nu alles op de playoffs. Op die manier is Nico Vaesen vorig seizoen ook met Birmingham City naar de Premier League gepromoveerd,”zo deed een gelukkige Davy Oyen zondagmiddag zijn verhaal.
 
Nadat ik twee wedstrijden met de invallers had gespeeld, kreeg dit weekend een plaatsje in de selectie. Ik was daar reeds erg gelukkig mee want je moet weten dat de A-kern hier 38 spelers telt. De voorbije week kwam er met spits Huckerby van Manchester City nog eentje bij. Of we die eindronde halen, wordt zeker beslist in de maand maart want dan worden er liefst acht competitiewedstrijden gespeeld. Daarin zal ik zeker mijn kans krijgen.”
 
Ik ben overigens echt blij dat ik Anderlecht weg ben. Hier ben opnieuw een voetballer met ambitie. Een aanpassingsperiode heb ik wel nodig gehad. Er wordt hier maar één keer getraind maar je staat wel drie uren op het oefenveld.Dan kom je van de grootste club in België en dan heb je het hier moeilijk gewoon omdat er veel meer gelopen wordt en er in de partijtjes vaak man tegen man wordt gespeeld. Bij Anderlecht ging het er veel rustiger aan toe.”
 
“De accommodatie is hier fantastisch. Tegen Stoke City waren er op City Ground 25.000 toeschouwers. Ook onze trainingsvelden liggen er prima bij én er is een indoorhal met kunstgras. De club heeft ook meteen een woonst voor me gezocht.Vorig weekend zijn we reeds verhuisd. Nottingham is bovendien een erg gezellige stad, waar veel toeristen naartoe komen. Alles is hier afgestemd op Robin Hood, echt mooi om eens mee te maken. Sportief wil ik zo vlug mogelijk een basisplaats veroveren en de eindronde bereiken.Daarvoor heeft de club mij ook aangetrokken. Tot nog toe loopt alles naar wens. Ik hoop mijn nare periode van de laatste zes maanden in Anderlecht zo vlug mogelijk te kunnen vergeten.”