Nieuwerkerken: schepen Gysenbergs dient tweede keer ontslag in

Print
Eerste schepen Kamiel Gysenbergs (CD&V) uit Nieuwerkerken heeft voor de tweede keer zijn ontslag ingediend. In november vorig jaar gebeurde dat al, maar omdat er een coalitiewissel dreigde, trok hij zijn ontslag weer in. Net als toen draagt de CD&V nu Marc Secretin als opvolger van Gysenbergs voor.
Kamiel Gysenbergs (56) is 20 jaar in de politiek actief. Al die tijd bekleedde hij een schepenmandaat. Voor de jongste verkiezingen stapte hij van Gemeentebelangen over naar de CD&V. De schepen wil om familiale redenen uit de politiek stappen.

In november kwamen CD&V en coalitiepartner VLD overeen om de kandidatuur van Marc Secretin te steunen. Na diens verkiezing zouden de bevoegdheden binnen het schepencollege worden herverdeeld. Zover kwam het echter niet. Gysenbergs trok zijn ontslag nog voor de stemming in, omdat de VLD-leden en de Nieuwerkerkense Eenheidspartij (NEPA) een alternatieve meerderheid dreigden te vormen. CD&V-voorzitter Bruno Bamps is ervan overtuigd dat de schepenverkiezing nu zal verlopen zoals gepland: "De verhoudingen tussen CD&V en VLD zijn genormaliseerd. De knelpunten van toen zijn opgelost."
Marc Secretin (42) is aannemer van dakwerken. Door het ontslag van Kamiel Gysenbergs komt Danny Quintiens (41) in de gemeenteraad.